Gregory P. Davis, DDS Blog

2015 Trivia Champion Crowned

Who won this year's Dr. Davis Trivia Challenge?

Tagged with:

Posted on: September 30, 2015

Drum roll please!!!  The time has come to announce young Joseph Schuessler of Mason as this year’s ultimate Trivia Champion.  Joseph was one of four people to submit perfect responses to this year’s ten trivia question challenge.  Joseph’s name was drawn from the hat as this year’s champion.  Thanks to everyone who joined in the challenge and congratulations Joseph!  For those of you who have been patiently waiting, here are the correct answers to this year’s Dr. Davis Trivia Challenge:

1.      In Herman Hesse’s classic novel “Siddhartha”, what is the teacher that the ferryman, Vasudeva shares with Siddhartha in his search for ultimate spiritual truth?  Answer: The River

2.       It was May 25, 1935 when Babe Ruth hit the 714th and final home run of his career.  What else was special about the Babe’s 7th inning home run that day?  Answer: The Babe’s final home run was the 3rd of three he hit that day and the first home run ever hit out of Pittsburgh’s Forbe’s Field over the right field roof!

 

3.      Who financed and directed the construction of the carriage roads and 17 stone bridges present within Maine’s Acadia National Park?  Answer: John D. Rockefeller Jr.

4.      What family’s contributions to local history are celebrated on the new Ohio Historical Marker positioned along the Little Miami Scenic Bike Trail in Hamilton Township?  Answer: The Butterworth family

5.      What is the hardest part of the human body?  Answer: Tooth Enamel

6.      Jack Odell was the Lesney Products engineer behind the development of the “MATCHBOX” Series of toys in 1953.  Ultimately, Odell left Lesney and developed an entirely new brand of diecast toys in the early 1980’s.  What was the name of that second brand of toys?   Answer:  Lledo Toys, which is “Odell” spelled backwards!

7.      What happened at the summit of New Hampshire’s Mt. Washington on April 12, 1934?   Answer:  For nearly sixty-two years, Mount Washington held the world record for the fastest wind gust ever recorded on the surface of the Earth: 231 miles per hour, recorded by Mount Washington Observatory staff.  It still stands as the highest surface wind speed ever observed by a person.

8.      What poem was penned by Henry Wadsworth Longfellow in response to his grief over his son, Charles’ injuries during an American Civil War skirmish?  Answer:  “Christmas Bells”, which provides the lyrics for the Christmas carol, “I Heard the Bells on Christmas Day”.

9.      With more than 15 million made, the Model T Ford was the highest production automobile until February of 1972.  What car ultimately exceeded the Model T’s production numbers?  Answer:  The Volkswagon Beetle

10.  For what magazine was Norman Rockwell originally hired as an illustrator?  Answer:  In 1912, at the age of 18, Rockwell was hired as the staff artist for Boy’s Life Magazine.

 

map

Gregory P. Davis, D.D.S. Mason, OH 4834 Socialville-Foster Rd
Mason, OH 45040
(513) 459-1377

Contact Stamp

Contact Us

Dear Gregory P. Davis, D.D.S.,

Hello, my name is , I am interested in scheduling an appointment and would like more information about . Please email me or call me .

Thank you